lauantai 8. marraskuuta 2008

Tieto lisää tuskaa vai miten se oli?

Väittäisin, että kunnallisessa päätöksenteossa ja seutukunnan kehittämisessä tieto on kaiken a&o sekä tärkein työkalu esimerkiksi valtuutetuille. Mietinkin, kuinka saataisiin kaikki se tieto ja taito, mikä irrallaan jämsänseudun kylillä ja toreilla ”harhailee”, kiinni, ja hyödynnettyä yhteiseen hyvään ja kaupungin parhaaksi. Mikä on se kanava/satama, jossa kysyntä ja tarjonta kohtaa. Hyviä ehdotuksia kaivataan !

Mietin myös sellaista kaupungin voimavaraa, jota lähellä eläkeikää hipovat alojensa rautaiset ammattilaiset kantavat tiedon muodossa ”kovalevyllä” päänsä sisällä esim. teknisen puolen työntekijät. Heillä on valtavat määrät tietoa, jota ei löydy kirjoista eikä kansista seuraavalle sukupolvelle. Toivoa vaan sopii, että nuorempi ”polvi” on saanut ja saa kulkea oppipoikana heidän rinnallaan ennenkuin on myöhäistä.

Itse ainakin, kun oman leipätyöni ohella perheeltä aikaa nipistäen valtuutetun työtä hoidan, ottaisin mieluusti vastaan mahdollisimman paljon tietoa valtuustotyöskentelyni tueksi muiltakin kuin virkamiehiltä.

Uskon, että avoin ja rehellinen hyvissä ajoin tiedottaminen sekä kanssakäyminen asukkaiden ja luottamus-/ virkamiesten kesken motivoi ja kannustaa meitä kaikkia yhdessä viemään Uutta Jämsää nousujohteisesti eteenpäin.

”Tieto on faktojen keräämistä, viisaus niiden yksinkertaistamista” - Martin H. Fischer

Seija El Sayed

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin kirjoitit taas Seija! On se kumma, että ei niitä "TIETÄJIÄ" useinkaan ole mailla halmeilla, silloin kun alkuperäisiä päätöksiä ollaan tekemässä. Tällä tarkoitan siis sitä, että jos/kun päättäjä haluaisi oikeata puolueetonta tietoa asioista päätöksensä tueksi, niin todella harvoin sellaista on tarjolla. Sen sijaan niitä "JÄLKIVIISAITA" löytyy aina pilvin pimein. Jopa vuosikymmenten jälkeen... Kukaan ei ole niin viisas, kuin jälkiviisas. Siihen ei tosin mitään rohkeutta tai viisautta paljon enää tarvita, että pystyy toisten päätöksiä negatiivisesti arvostelemaan.