sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Himos ja moni muu

Kaupunginjohtaja Mattila lupasi meille valtuutetuille elinkeinopainoitteisen ”tietoiskun” Himoksesta kaupungin näkövinkkelistä katsoen. Missä mennään, mikä on tämän hetken tilanne?

Himos on jämsänseudulla ja seudulle iso juttu. On ollut surullista seurata sen viime vaiheita. Uskon ja toivon, että kylpylähanke käynnistyy ja rakentaminen aloitetaan pikapuoliin. Siinä imussa menee pienemmätkin hankkeet liukkaasti eteenpäin. Onhan nyt rakentaminen edullista, eikä edes taida ”pienen” rahan puute kylpylähankkeen takana olla. Hankkeen käynnistyminen olisi kuin ”pelastusrengas” paikallisille rakentajille ja toimijoille. Positiivinen vaikutus kertaantuu ja menee ketjureaktiona eteenpäin.

Toivon myös kaiken riitahässäkän olevan menneen talven lumia.

Ettei ajatukset kuitenkaan ”halvaantuisi” ainoastaan Himoksen ympärille, teen aloitteen kaupungin johdolle yrittäjäseminaarin/-päivän järjestämisestä. Nyt kun jämsänseutu on näin laaja ja koostuu useista toimivista alueista, pitää se sisällään monenlaisia yrityksiä, yrittäjiä, teollisuutta ja toimintaa. Näiden esiintuominen ja esittely valtuutetuille olisi mielestäni kovasti tarpeen. Yhteydenpito ja yhteistyö paikallisten yrittäjien kanssa on ehdoton edellytys kaupungin menestymisen ja kasvun kannalta. Yrittäjiltä saamani viestin perusteella ko.asiassa olisi todellakin parantamisen varaa.

Itselläni olisi useita kysymyksiä valmiina, kuten:

-kenen vastuulla on yhteydenpito yrittäjiin ?

-kuka/ ketkä neuvottelevat tulevien ja ikävää kyllä lähtöä suunnittelevien yrittäjien/ yritysten kanssa?
-Kun yritys meiltä karkaa lähikuntiin ja kenties huonompien kulkuyhteyksien seudulle herää kysymys, MIKSI ?

Meillä ei varmasti olisi varaa päästää enää ainuttakaan yritystä karkuteille.

Seija El Sayed

Ei kommentteja: