tiistai 14. lokakuuta 2008

Saattohoidosta/ -kodista puhumattakaan

Kerron oman kantani ko.asiaan. Kommentit ja sisältö K-H:n kirjoituksessa 10.10.08 (Saattohoitoa Koskihotelliin) olivat mielestäni törkeitä ja ala-arvoisia. ”Kyseinen hoitokoti ei sovi kaupungin imagoon” ja, että se ”pilaisi” kauniin järvimaiseman. HÄVETTÄÄ !!!

En ota enempää kantaa hoitokodin sijaintiin. Sen sijaan kerron mielipiteeni vanhusten hoidosta, johon sisältyy myös saattohoito. Mielestäni saattohoidon laatukriteerit eivät toteudu jämsänseudun perusterveydenhuollossa. Siihen eivät riitä henkilöstöresurssit eivätkä tilaratkaisut. Henkilöstöpula on kirkuva, tekeviä ammattitaitoisia käsiä ei ole lupa palkata lisää. Nykyisellä henkilöstömäärällä esim. omalla työpaikallani vuodeosastolla tehdään työtä äärirajoilla, kuitenkin suurella sydämellä. Työntekijät sairaala-apulaisista lääkäreihin ovat ammattitaitoisia ja motivoituneita, mutta väsyneitä. Punakynä sauhuaa työvuorolistoilla ja sairaslomat paukkuu.

Myöskään tilaratkaisut osastolla eivät tue saattohoitoa. Aina ei ole esim. mahdollisuutta järjestää yksityishuonetta saattohoitopotilaalle ja hänen läheisilleen. Osastolla 40 potilasta → 3 yhden hengen huonetta ja näitäkin tarvitaan esim. eristyshuoneiksi.

Tässä tuleville Uuden jämsän valtuutetuille yksi ongelma lisää ratkaistavaksi muiden joukkoon.

HAASTE !
Haastan kaupungin vanhat ja uudet luottamusmiehet ja valtuutetut ”töihin” vuodeosastoille 11 ja 12. Kävisitte edes yhden kerran esim.auttamassa ruokailussa ja syöttämässä muutaman vanhuksen.

Ps. haaste kuuluu myös virkamiehille.

Seija El Sayed
Lähihoitaja
Uusijamsa.fi

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Seija! Haasteen heitit; mielenkiintoista olisi kuulla, että edes muutama päättäjä tai sellaiseksi halajava kävisi todellakin terveyskeskuksen vuodeosastolla tekemässä "keikan"! Enkä tarkoita tällä pelkkää vaalimainos-keikkaa, josta valokuvat julkaistaisiin sitten ko puolueen sivustoilla, vaan aitoa kiinnostusta kokeilla vanhuksen syöttämistä tai muuta avustamista hoidossa. terv. Nimimerkillä: "tuskin moni ilmottautuu ottamaan haasteesi vastaan"