tiistai 23. syyskuuta 2008

Imua ja vetovoimaa Jämsän seudulle !

Nyt tarvitaan yhteistyökykyä, kimppahenkistä talkoovoimaa ja ennenkaikkea poliittista tahtoa (se kuitenkin on kaiken vartijana), että saadaan Uusi Jämsä kilpailu- ja imukykyiseksi kaupungiksi.

Täytyy löytää ne puuttuvat ”korkit” vuotaviin reikiin, että pysytään pinnalla ja ennenkaikkea päästään kuivalle maalle. Emme kai jämsänseudulla halua olla kuin vuotavassa laivassa.

Olemassa olevien yrittäjien/ yritysten tukeminen ja kannustaminen tulisi olla kaikkien päättäjien, virkamiesten ja kuntalaisten yhteinen tahto. Ei ole kenenkään etu, jos yrityksissä pistetään hanskat tiskiin ja lankut oviin. Vaikkakin kateus ja vahingonilo tuntuu olevan meissä suomalaisissa kiinni kuin tauti.

Menestyvät yritykset ja hyvät palvelut houkuttelevat paikkakunnalle uusia yrittäjiä ja asukkaita sekä ennenkaikkea luovat uusia työpaikkoja → kohentuneet verotulot korjaavat taloutta ja antavat pelivaraa asukkaiden parhaaksi.

Kaupungin ydintoiminnan ulkopuolisia ns. tukitoimia voitaisiin enemmän ulkoistaa ja antaa yksityisyrittäjille, näin kaupunki voisi keskittyä tuottamaan ja kehittämään ydintoimintaansa peruspalveluita.

Myös kaupunkia tulisi viedä eteenpäin ja johtaa samoin kuin menestyvää yritystä, jonka tunnusmerkkejä ovat mielestäni mm. aktiivisuus, tehokkuus, osaaminen, markkinointi, tiimi/yhteistyö, moniammatillisuus ja työntekijöiden hyvinvointi. Myös vastuu ja vastuun kantaminen tekemisistä on sekä virkamiesten että luottamusmiesten syytä muistaa.

Vuotavaa laivaa ei voi lastata ja lähettää matkaan.

Seija El Sayed
uusijamsa.fi

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Etsin tässä vaihtoehtoja joihin kannattaisi ääni sijoittaa vaaleissa. Ja mieltäni askarruttaa jämsäläisten ehdokkaiden kanta nykyiseen maahanmuuttopolitiikkaan. Mikä on kantasi? Pitäisikö tiukentaa vai höllentää?

Seija kirjoitti...

Vaikea kysymys minullekkin, vaikka itselläni on ulkomaalainen mies.Mielestäni suomen lainsäädäntö ym. koskien maahanmuuttajia on vähintäänkin maltillsta ja harkitsevaa -> hyvä näin. Asioiden käsittely kuitenkin liian byrokraattista ja hidasta. Maahanmuuttajia tulee suomeen monin eri syin mm: opiskelu, sota/muu uhka kotimaassa, avioliitto ym. Maahanmuuttajiin suhtautuminen jakaa ihmiset kahtia, joko pidetään heitä mahdollisuutena tai uhkana. Suomesta kun on kyse itse kallistuisin mahdollisuuden puolelle. Jos maahanmuuttajalla itsellä on motiivi päästä sisään suomalaiseen yhteiskuntaan, opetella kieltä ja kulttuuria, osallistua ja kouluttautua, asia ok. Näin myös hän antaa oman panoksensa yhteiskunnan käyttöön. Oma kultturi kaikille tärkeää ja sitä pitää päin ja toisin kunnioittaa. Maahanmuuttajan asema vaikea, koska hänen pitää jatkuvasti todistaa olemassa olonsa hyväksyttäväksi.Rasismi ehdottomasti mielestäni tuomittavaa, koskee se sitten mitä tai ketä tahansa. Väitän kuitenkin,että meissä suomalaisissa asuu pieni "viaton rasisti", joka epäilee ja on varautunut lähes kaikkea uutta kohtaan. t.seija