keskiviikko 28. lokakuuta 2015

1+1+1= 1

Olen jo pitkään miettinyt sitä, miksi ihmeessä meillä Jämsänseudulla toimii kolme erillistä yrittäjäjärjestöä. Syyt ehkä porautuvat pitkälle historiaan, mutta nyt voitaisiin mielestäni siirtyä jo 2000-luvulle, yhdistää toiminta ja voimavarat oikein kunnolla.

Uskon, että osallistuminen järjestön toimintaan kasvaisi todellisen vaikuttamismahdollisuuden kautta. Nyt asioiden eteenpäin vieminen on hajautettua ja lipsuu pahasti. Voimat yhteen ja ”havuja perkele” systeemillä saataisiin enemmän pitoa tekemiseen. Samalla voisimme yrittäjinä olla esimerkkinä kaikille jämsäläisille yhteistyön merkityksestä ja voimasta.

Tiedän kyllä, että yhteistyötä tehdään jo nyt, mutta väitän että yksi iso toimiva järjestö olisi paljon vaikutusvaltaisempi ja toimivampi.

Meidän pitää pystyä vaikuttamaan esimerkiksi kaupungin toimintaan monella eri tavoin ja olemaan yhteistyössä päätöksentekijöiden kanssa.

Voisimme enemmän vaatia kaupungilta selvityksiä päätösten yritysvaikutuksista jo etukäteen ja olla mukana vaikuttamassa niihin.

Itse olen aikanaan kuulunut Jämsänkosken Yrittäjiin ja tällä hetkellä kuulun Yrittäjänaisiin. Olenkin puoliksi vitsinä heittänyt, että eroan järjestöstä ja liityn takaisin sitten kun kaikki kolme on oikeasti yhdessä.

Seija El Sayed

Ei kommentteja: