keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Kehitys haisee rahalle

Niin kauan kun minä muistan, on Jämsän taloutta yritetty pelastaa säästämällä. On höylätty, viilattu, supistettu, karsittu, vähennetty ja lopetettu. Huonolla menestyksellä näköjään. Nämä keinot ovat juuri niitä, millä eniten satutetaan kuntalaisia ja yrittäjiä. Eikä siinä mitään, kyllä näitäkin keinoja käyttää pitää, mutta vasta sitten kun kaikki muut keinot on käytetty.

Aina on sanottu, että kaupunkia ei voi verrata yritykseen. Itse olen siitä kyllä eri mieltä. Kaupungin toiminnasta kuuluisi voimakkaasti löytyä myös alueet: kehittäminen, panostus ja markkinointi. Teimmepä myös vuosia sitten jopa valtuustopäätöksen, että näihin emme paukkuja laita. Tätä päätöstä ainakin minä omalla kohdallani kadun ja myönnän tehneeni virheen. Myös vastuu tulisi näkyä paljon selkeämmin kaupungin toiminnassa. Se voisi kummasti tuoda ryhtiä tekemiseen.

Yritysmyönteisyys, hyvä palvelu, turhien säädösten ja normien purku veisi toimintaa jo ihan uudelle tasolle. Mikään ei nosta kaupunkia sen enempää kuin tyytyväiset asukkaat ja innostuneet yrittäjät.

Meidän pitää uskaltaa investoida kohteisiin, jotka palvelevat suurinta osaa kuntalaisia ja mahdollistaa yrittäjien kasvun ja kehityksen, nämä puolestaan tuo rahaa ja antaa osaltaan mahdollisuuden Jämsälle kasvaa ja kehittyä. Kilpailu asukkaista, yrittäjistä ja matkailijoista kasvaa tulevina vuosina rajusti. Haluan nähdä Jämsän siinä voittajien joukossa.

Jämsä tarvitsee motivoivaa ja vahvaa johtamista. Asenne, into ja tarmokkuus on tarttuvaa. Sitä ”tautia” kannattaa levittää.

Meidän täytyy myös uskaltaa kriittisesti arvoida omaa toimintaamme, kuinka päättäjät, virkamiehet ja koko organisaatio selviytyy tehtävistään.

Loppuun esitän toivomuksen valtuustoseminaarista, joka olisi avoin myös yrittäjille ja kuntalaisille. Aiheena olisi uudet rohkeat avaukset ja ideat sekä koko Jämsän kehittäminen maakunnan sykkiväksi sydämeksi.

Seija El Sayed

Ei kommentteja: