tiistai 13. toukokuuta 2014

”Röttelöt”, ”Korsut”, ”Tönöt” & ”Venäläiskorttelit”

Kysehän on keskustan tyhjillään ammottavista liikehuoneistoista ja siitä, mitä nimikkeitä kuntalaiset laajasti niistä käyttävät. Puhe on jokapäiväistä. Monien mielestä talot pilaavat kauniin kaupunkimiljöön täysin. Myös liike-elämän täydellisen kuihtumisen syntipukiksi ovat talot päässeet.

Kysehän ei ole pelkästään rakennusten huonosta kunnosta vaan ränsistyneestä julkisivusta ja yleisilmeestä. Näkymää pahentaa vielä jokaisen tyhjän liikehuoneiston yllä oleva valomainos, joka on kuin muistokivi.

Se, että näkymät ovat paraatipaikalla keskustan ytimessä tekee asiasta vielä tärkeämmän ja ongelma korostuu.

Vaikka kyseessä on yksityisen omistamat kiinteistöt koskee asia mielestäni kaikkia kuntalaisia.

Tässä vaiheessa haluan kertoa, että minulla ei taatusti ole hampaankolossa mitään heitä kohtaan vaan kyse on aivan muusta.

Ihmettelen kuntalaisena ja päättäjänä sitä, kuinka ”tabuna” tätä kyseistä asiaa pidetään ja miksi. Asia on usein ollut esillä myös kokouksissa ja palavereissa epävirallisesti, siksi myös jäänyt aina tuloksettoman löpinän tasolle.

Kaupunkinäkymä ei todellakaan houkuttele uusia yrittäjiä eikä asukkaita. Toivonkin, että asia otetaan pikaisesti pöydälle vakavaan keskusteluun omistajien ja kaupungin kesken.

Tämän asian kuntoon saattaminen voisi olla uusi alku Jämsälle ja startti kohti parempaa, vetovoimaisempaa ja kilpailukykyisempää kaupunkia.

Seija El Sayed

Ei kommentteja: