keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Kärkikastia,mutta...väärässä lajissa!

Sairaslomien määrällä verrattuna muihin verrokkikuntiin suomessa, "pääsee" Jämsä varmasti melko korkealle taulukoissa. Normaalisti kun päästään jossain asiassa kärkeen niin voidaan olla ylpeitä ja vähän tuulettaakkin. Tällä kertaa asia on täysin päinvastoin. Meidän on syytä olla todella huolissamme ja vakavasti pohtia syntyjä syviä. Nyt on peiliin katsomisen paikka ja sinne kannattaakin katsoa pitkään ja hartaasti.

Monien mielestä luvut ovat täysin käsittämättömiä, kun ottaa huomioon esim. hyvin toimivan työterveyshuollon ja sen, että työntekijöillä on mahdollisuus harrastaa erilaisia liikuntamuotoja kaupungin tarjoamana. Hyvä näin, mutta...

Mielestäni nämä eivät auta, jos työnkuormitus sekä fyysisesti että henkisesti on niin raskasta, että siellä työssä on paha olla. Monille työpäivä on niin raskas, että kotiin päästyään jaksaa hoitaa vain pakolliset askareet ja loppuaika meneekin lepäämiseen ja akkujen lataamiseen, että jaksaa taas seuraavan päivän työvuoron hoitaa kunniakkaasti.

Väitän ,että työnkuormitus on jaettu/ jakautunut kaupungin eri yksiköiden välillä hyvin epäoikeudenmukaisesti. Ja uskon, että asialle voidaan varmasti tehdä jotain, jos niin halutaan ja siihen oikeasti paneudutaan.

Sairaslomat ja eri yksiköiden väliset epäsuhdat työnkuormituksen suhteen ovat olleet ongelma jo pitkään ja kaikkien tiedossa. Onko nyt aika jo toimia?

Seija El sayed

Ei kommentteja: