torstai 21. helmikuuta 2019

Normien purkutalkoot

Sanayhdistelmän olen kuullut satoja kertoja, mutta todellisia tekoja en ole nähnyt. Purkutalkoot on kun Tyyne Kettusen sotejumppa, yks eteen ja kaks taakse. Tuokin jumppavideo hetken naurattaa, mutta itkuksi muuttuu kun tarkemmin ajattelee.

Olematonta on todellinen normien ja säädösten purkaminen. Yksi normi kun puretaan, niin kaksi tulee tilalle.Tuntuu, että ei edes ymmärretä, kuinka paljon ne hankaloittavat asukkaiden elämää ja yritysten kehittymistä.

Normien ja säädösten purku olisi kunnissa ja koko maakunnassa melkoinen kilpailuvaltti ja vetovoimatekijä. Kuntien päämäärän tulee olla elinvoiman ja hyvinvoinnin lisääminen eikä päinvastoin. Jos kuntien virkamiehet lukevat säädöksiään kuin piru raamattua ja myös istuttavat ajatuksensa päättäjiin, niin kehityksellä on koko ajan käsijarru päällä. Lakia ei kuitenkaan voi rikkoa, sen me kaikki ymmärrämme. Lakia tulisikin lukea niin, että sieltä etsitään keinot millä asioita mahdollistetaan, sen sijaan, että hakemalla haetaan keinoja millä niitä torpataan.

Monet lait ja asetukset on lähtöisin EU:sta, mutta osataan niitä kutoa Suomessa myös tehokkaasti. Olen varma, että euroopassa nauretaan meille. En usko, että monessakaan maassa on näin tiukat säädökset tai että niitä näin kirjaimellisesti noudatetaan.

Toivon, että jatkossa kuntiin palkataan virkamiehiä meitä asukkaita ja yrityksiä palvelemaan eikä byrokratian pyörittämistä varten.

Seija El Sayed
Liike Nyt Keski-Suomi

Ei kommentteja: