maanantai 14. toukokuuta 2018

"Ei julkinen"

Jämsässä pidettiin 24.1.2018 neuvottelu, joka kulki nimellä ”Kolmikantapalaveri”. Kokoontumisen syynä oli Himoksen ja kaupungin välinen pattitilanne, jota nyt myös valtuustoaloitteen vuoksi lähdettiin purkamaan. Odotukset olivat jo etukäteen korkealla ja neuvottelun jälkeenkin meillä oli todella positiivinen fiilis. Paikalla kun oli kuitenkin iso joukko ihmisiä, kaupungin korkeinta johtoa myöten. Palaveri sujui hyvin sopuisasti, reilun pelin ja keskustelun hengessä.

Työnjako tehtiin selväksi ja selkeät aikataululliset stepit lyötiin lukkoon. Omalta osaltamme teimme juuri ne tehtävät mitä meille annettiin, sovittuun päivämäärään mennessä. Sen jälkeen mikään muu ei enää mennytkään sovitusti. Palaverista tehty muistio myös leimattiin ”salaiseksi”. Niin salaiseksi, ettei sitä edes kaupunginhallituksen jäsenet saaneet lukea. Nyt tätä Jämsän kannalta elintärkeää asiaa on kaupunginhallitus sekä tekninen lautakunta käsitellyt vain muutaman ”yli-innokkaan valtuutetun” keksintönä, eivätkä oikeasti todellisen kolmikantaryhmän esityksenä. Paikalla tosiaan oli teknisen puolen korkein johto ja päättäjät, kaupunginjohtaja, aloitteen tekijät sekä Himoksen edustus.

Ei ole mikään ihme, jos kehityskelpoiset ideat ja Jämsää eteenpäin vievät asiat eivät etene, kun asioiden käsittely on tätä luokkaa.

Mielestämme asia on otettava pikaisesti esille uudestaan. Tällaisen neuvottelun salaiseksi julkistaminen on pöyristyttävää, eikä ainakaan edusta sitä avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, mitä kaupunkimme julistaa. Muistio olisi pitänyt olla ehdottomasti kaupunginhallituksen ja teknisen lautakunnan luettavissa, ennen kuin päätöstä asian eteenpäin viemiseksi tehdään.

Kun tämä kyseinen asia saadaan yhteistyössä maaliin, edistää se myös varmasti koko Himoksen alueen kehittymistä. Tätä pattitilannetta seuraa koko Suomi ja sen avaimet ovat nyt meillä.

Seija El Sayed
Eero Hakonen

Ei kommentteja: