perjantai 19. elokuuta 2016

Turpaan tuli 6-0Sain ripitystä oikein ”isän kädestä” kirjoituksistani. Asioita ei kuulemma saa selvitellä lehtien palstoilla ja blogeissa, vaan ne pitää hoitaa virkamiesten kanssa talon sisällä. Minun annettiin ymmärtää, että arvosteluni on aiheetonta. Viimeisessä kirjoituksessani kerroin mielipiteeni siitä, kuinka kaupungin tulisi parantaa palveluaan ja suhtautumistaan yrittäjiä ja kuntalaisia kohtaan. Siinä esimerkiksi nostin Pispalan kioskitontin väliaikaisen pienimuotoisen yritystoiminnan ”estämisen” ja Jämsänkosken mehuaseman toiminnan päättämisen vuokratiloissa, missä asema oli saanut toimia vuosikausia marjastajia ja puutarhaihmisiä palvelemassa.

Mitäs jos sen sijaan, että etsimme lakeja ja määräyksiä, millä toimintoja voidaan hidastaa tai estää, etsisimmekin lakeja millä näitä turhia säädöksiä voimme kiertää?

Olen ollut valtuustossa yhtäjaksoisesti 20 vuotta ja täytyy kyllä sanoa, että aika moniin asioihin olen parhaiten voinut vaikuttaa juuri lehtikirjoitusten ja blogin avulla. Tästä oikeudesta en luovu.

Nyt muutamat virkamiehet ovat kuitenkin kirjoituksestani mielensä pahoittaneet ja vakuuttavat että meillä ”asiat hoidetaan todella hyvin ja tasapuolisesti, yrittäjiltäkin tulee niin positiivista palautetta”. Yhteen hiileen puhalletaan niin, että naamaa kuumottaa.

Toivottavasti kuitenkin kaikki ”mielensäpahoittajat” muistavat kristallin kirkkaana sen, että kuntalaiset ja yrittäjät ovat heidän työnantajiansa ja virkamiesten sekä päättäjien tulee kaikella toiminnallaan edistää kuntalaisten hyvinvointia ja avata mahdollisuuksia/ratkaisuja oleville ja tuleville yrityksille niissä asioissa, mitkä kunnan toimivaltaan kuuluu.

Peace!

Seija El Sayed

Ei kommentteja: