keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Mitä tapahtuu kansanedustajalle?

Olen usein mielessäni ajatellut matkaa, täältä kansan parista kunnallispolitiikasta, sinne ”isolle kirkolle” eduskuntaan. Jotain kummallista sillä välillä täytyy tapahtua.

Mihin katoaa se kaikkien oma, aktiivinen, periksiantamaton ja läheinen oman kylän edustaja.

Ymmärrän kyllä, että siellä on käsittelyssä isot ja laajemmat linjaukset, joilla kait ainakin on tarkoitus saada aikaan asioita, jotka ovat meille kaikille hyväksi.

Jotain kuitenkin muuttuu, yhteys ”kotiin” ja kuntalaisiin katoaa ja näinhän ei saisi olla. Viekö siellä suuruuden huuma mennessään ja sekoittaa pienen periferia edustajan pään. Sitten kyllä anteeksi vaan, joskus tuntuu että myös nesteet vaihtavat siinä menossa päätä. Ylöspäin matkaa se kellertävä neste ja alas hissillä sujahtaa ne vähäisetkin ”välittäjäaineet”.

Mielestäni kansanedustaja ei koskaan saisi unohtaa kotia ja sitä mistä on lähtenyt eikä myöskään ihmisiä, jotka hänet sinne valtuuttivat. Kotiinpäin pitäisi päätöksissä vetää niin paljon kuin sielu sietää, muutoinhan ei alueellisia edustajia vaaleissa tarvittaisikaan. Tietty positiivinen agressiivisuus on myös tarpeen, muutoin jää jyrätyksi ja kuulematta.

Nyt nähtiin, kuka lähti ja kuka jää, varmaa on kuitenkin 200 edustajan pää.

Seija El Sayed
Jämsä

Ei kommentteja: