torstai 9. helmikuuta 2017

Sulle, mulle eikun meille

Kateus ja vallankäyttö on saatava pois kaupungin päätöksenteosta ja neuvotteluista yrittäjien sekä kuntalaisten kanssa. Kaikki mahdollinen ja mahdotonkin on tehtävä sen eteen, että asukkaat viihtyvät ja yritykset voivat olla ja kehittyä Jämsässä. Ei ole olemassa yrittäjää, yritystä eikä työntekijää ilman asiakkaita eli kuntalaisia. Kun yrittäjä kehittää toimintaansa ja investoi, ei se sitä työtä itseänsä varten tee, vaan asiakkaita/kuntalaisia varten. Ja jos siinä sivussa yrittäjälle itselleen kertyy vähän ”massia” niin eihän se herrantähden meiltä muilta pois ole vaan päinvastoin. Kuvitelkaapa esimerkiksi Jämsän keskustaa, jos sieltä raapaistaan pois kaikki yhden ja kahden hengen yritykset niin sinnehän ei jää mitään, puhumattakaan isommista yrityksistä keskustassa ja teollisuusalueilla.

Turhien normien ja säännösten purkamisesta on ollut puhetta jo pitkään, koska niiden vaikutus yrittäjiin ja kuntalaisiin on merkittävä, varsinkin kun puhutaan kaavoitusasioista. ELY kyllä pitää huolen joustamattomuudesta ja määräyksistä, pidetään me täällä joustavat ja sujuvat palvelut ilman turhia säännöksiä.

Nyt kun tätä kirjoittelen, olen juuri lukenut kuinka kaupungin virkamiehet ovat ilmeisesti saaneet neuvoteltua Himoksen kaavaa koskevan valituksen parhain päin, toivottavasti maaliin saakka. Hienoa ja onnittelut hyvin tehdystä työstä. Ja eihän se niin vaikeaa ollutkaan, eihän? Kunhan vaan tahtoa ja motivaatiota riittää niin tulosta syntyy. Näitä uutisia lisää!

Seija El Sayed

Ei kommentteja: